0570-244037 info@silvavir.com

Al vroeg in het voorjaar komen hommelkoninginnen uit hun winterplaats om op zoek te gaan naar een geschikt plekje om hun nieuwe kolonie te stichten. Vaak gebruiken ze daarvoor oude muizenholen, maar ook vogelhuisjes of de isolatie in een muur zijn prima plekjes.

Het liefst zoeken ze een huis dat al gestoffeerd is en met een kleine ingang. Daarom zij oude muizenholen zo gewild. Hommels nemen zelf geen nestmateriaal mee naar binnen dus moeten ze het doen met wat de voorganger heeft achtergelaten om hun huisje comfortabel te maken.

Door versteende tuintjes, betegelde terrassen en de jacht op muizen rond het huis is ook de hommelhuizenmarkt niet de meest gunstige. En daar kunnen wij bij helpen!

Na wat geklus in de tuin en de schuur, lag er dit najaar aardig wat “afvalhout” in de achtertuin. Dat kun je in de fik zetten maar dan heb je er maar eventjes lol van. Liever gebruik ik het om verblijfplaatsen te maken voor dieren die in mijn tuin een huis zoeken.

Op de website van Help de bij staat een prachtig voorbeeld van een hommelhotel. Kipsimpel en te maken van allemaal reststukjes!

Met een uurtje knutselen heb je een prachtig hommelhotel voor jezelf, als origineel cadeau, maar natuurlijk vooral voor de hommel!

Hommelhuis

Vul de nestkamer met nestmateriaal uit een muizennest om hommels te lokken (dat heeft iedereen toch wel ergens klaar liggen). Doe daar wat ander zacht materiaal bij om de boel lekker warm te houden, mos, hooi, dorre blaadjes etc… en zet je hommelhotel op een aangenaam plekje in de tuin.

Heb je geen resthout maar wil je wel een mooi hommelhuis maken? Check dan eens onze bouwtekening voor een hommelkast!

Het is leuk als je dit bericht deelt!