0570-244037 info@silvavir.com

Silvavir ecologisch advies

Groen adviesbureau met hart voor de zaak

Sinds 2010 zetten wij onze kennis en ervaring in om te werken aan het ecologisch evenwicht tussen mens en natuur. De naam zegt het al ‘Silva’ staat in het Latijn voor bos en ‘Vir’ voor mens. De wisselwerking tussen mens en natuur. Met gedreven professionals een bijdrage leveren aan een duurzamere samenleving. Dit doen wij graag samen met onze klanten. Onze consultants hebben veel ervaring binnen het werkveld ecologie. Ze zijn creatief, betrokken en ze hebben passie voor hun vak.

Oplossingsgericht

Pragmatisch denken is voor ons essentieel verbonden met het werkveld

Goede klant support

Bereikbaarheid en korte lijnen zijn de kracht van onze communicatie

Vooruit denken

Anticiperen op wat komen gaat voorkomt onaangename verrassingen

slimme terugkoppeling

Centrale dynamische opslag van onderzoeksgegevens
Ing. S.A. (Sil) Westra

Ing. S.A. (Sil) Westra

Onderzoeker en grondlegger van Silvavir, Wildcamera expert.

sil.westra@silvavir.com

Sil heeft zijn achtergrond in bos- en natuurbeheer (Hogeschool Larenstein, 2006).
Tijdens zijn loopbaan als ecoloog heeft hij veel praktische kennis opgedaan over onderzoek en bescherming van wilde zoogdieren.
Als onderzoeker zet Sil zich met volle overtuiging in voor onze langlopende onderzoeken maar ook voor innovatie en methodologische studies. Het delen van nieuwe kennis en ervaring met collega’s uit het werkveld is een speerpunt voor hem. Daarnaast is Sil in zijn vrije tijd voorzitter van Stichting het Kleinschalig landschap en werkt hij aan vogel ringonderzoek.

Ing. R.R. (Roy) Mol

Ing. R.R. (Roy) Mol

Manager en grondlegger van Silvavir, GIS expert.

roy.mol@silvavir.com

Roy is binnen Silvavir de teammanager en zet zich daarnaast in als ecoloog waarbij zijn focus ligt op reptielen, amfibieën en insecten. Zijn ruime ervaring met (geo)data zorgt ervoor dat hij complexe informatie uit diverse disciplines kan combineren en vertalen naar sprekend, visueel aantrekkelijk beeldmateriaal. Iets wat van cruciaal belang is bij data analyses en de presentatie van resultaten. Ook Roy heeft een achtergrond in bos en natuurbeheer (Hogeschool Larenstein, 2006) en zijn interesse gaat uit naar landschapsbeheerplannen en het ontwerpen van faunavoorzieningen. In zijn vrije tijd helpt hij mee met de monitoring van reptielen en amfibieën in zijn omgeving.

 

Bc. N. (Natasja) Menses

Bc. N. (Natasja) Menses

Adviseur en ecoloog bij Silvavir, Communicatiespecialist.

natasja.menses@silvavir.com

Natasja heeft haar achtergrond in de biologie. Opgegroeid en woonachtig op de Veluwe is de natuur haar met de paplepel ingegoten. Ze heeft kennis en ervaring op het gebied van oa. grofwild en reptielen en brengt mens en natuur graag samen. Bij Silvavir geeft ze dat invulling door het team te versterken als adviseur ecologie en communicatie. Zij houdt zich als all-round ecoloog bezig met ecologische veld-onderzoeken, project-coördinatie en ecologische begeleiding rondom Soortenmanagement-plannen. In haar vrije tijd helpt ze mee met de monitoring van reptielen en vliegend hert.

Ing. J. (Jelmer) de Jong

Ing. J. (Jelmer) de Jong

Veldwerk specialist en ecoloog bij Silvavir, eDNA expert.

 jelmer.dejong@silvavir.com

Jelmer is afgestudeerd aan de opleiding Bos- en natuurbeheer (Hogelschool Larenstein, 2020).
Hier werd zijn interesse voor dierecologie gewekt. Sinds zijn afstudeer-onderzoek richt hij zijn aandacht op kleine marterachtigen.
Sinds 2020 versterkt hij ons team als ecoloog.
Jelmer houdt zich graag bezig met veldwerk en is gespecialiseerd in het uitvoeren van quickscans en de daar uit voortvloeiende nadere onderzoeken naar oa. vleermuizen, planten en vlinders.

Ing. I. (Isebel) Dijkgraaf

Ing. I. (Isebel) Dijkgraaf

Adviseur en ecoloog bij Silvavir, otter en bever specialist.

isebel.dijkgraaf@silvavir.com

Isebel is afgestudeerd aan de opleiding Bos- en natuurbeheer (Hogeschool Larenstein 2022).
Voor haar afstuderen heeft ze onderzoek gedaan naar de verspreiding van de otter en de werking van fauna-voorzieningen. Opgegroeid op een biologisch dynamische kruiden-kwekerij is de interesse in duurzaam beheer van het landschap ontstaan. Dit heeft zich tijdens de opleiding doorontwikkeld tot interesse in het ecologische werkveld.
Sinds 2022 versterkt ze ons team en richt ze zich hoofdzakelijk op veldonderzoek naar zoogdieren, het aansturen van vrijwilligers en advies en ecologische begeleiding rondom gebouwbewonende soorten.

Ir. D.C.J. (Dana) Rouschop

Ir. D.C.J. (Dana) Rouschop

Ecoloog en veldwerker

dana.rouschop@silvavir.com

Dana is via haar achtergrond in Human-Technology Interaction eerst in de ICT beland. Later heeft ze de technologie verruild met de ecologie. In haar vrije tijd was ze al regelmatig met camera in de natuur te vinden en door het doen van vrijwilligerswerk is haar interesse verder aangewakkerd. Vervolgens is ze het werkveld binnengerold door bij Silvavir eerst een seizoen mee te draaien als vleermuisonderzoeker. Een jaar later is ze officieel aangesloten bij het team en focust ze zich in 2024 vooral op het uitvoeren van ecologisch veldwerk om te ontdekken welke rol ze in de toekomst binnen Silvavir kan vervullen.

Vogels hebben altijd al haar interesse gewekt, verder wil ze zich ook graag verdiepen in o.a. planten en interacties binnen ecosystemen.

Persoonlijk contact

Een klein bureau heeft zo zijn voordelen. Bij ons ben je geen nummertje, wij zijn betrokken bij onze opdrachtgevers en kennen ze bij naam. Direct persoonlijk contact met onze meedenkende consultants zodat we snel kunnen schakelen.

Omdat wij vanuit huis werken hebben we geen kantoor of bezoekadres. Voor een overleg of vergadering maken we graag een persoonlijke afspraak op locatie. Voor vragen kan je het beste even bellen of ons persoonlijk een e-mail sturen via bovenstaande contactgegevens.

Vrienden van Silvavir

Bij Silvavir hebben we samenwerken en verbinden hoog in het vaandel staan. Dit doen we o.a. samen met onze ‘vrienden’.

LEE Motion X Design

LEE is an experienced freelance graphic and motion designer from Amsterdam. Who is passionate about storytelling and creating stunning visuals. Respecting every deadline. I am always up for new challenges and using my expertise to create compelling and engaging content for your brand or client.

Website: leemotiondesign.com

Wildlife Monitoring Solutions

Wildlife Monitoring Solutions is specialist in Nederland op het gebied van cameravallen en heeft zich erop toegelegd om de leverancier voor cameravallen in Europe te worden. Ze zijn de directe leverancier voor al onze cameravallen die we voor verscheidene projecten inzetten. Naast leverancier, is Wildlife Monitoring Solutions een uitstekende adviseur voor het gebruik van cameravallen.

Website: www.wildlifemonitoringsolutions.nl

ChrissieSewalt Photography

Chrissie Sewalt is een professionele bruid- en lifestyle fotograaf. Ze heeft ons geholpen met het maken van bedrijfsfoto’s voor op onze website. Chrissie was erg prettig om mee samen te werken. Bij het voorgesprek en het maken en selecteren van de foto’s nam ze uitgebreid de tijd om onze wensen te bespreken en ons van advies te voorzien. Dankzij Chrissie beschikken we nu over een mooie collectie aan bedrijfsfoto’s.

Website: www.chrissiesewalt.nl

Zoogdiervereniging

De Zoogdiervereniging zet zich in voor onderzoek naar, en bescherming van inheemse wilde zoogdieren én hun leefgebieden in Nederland. Ze voeren opdrachten uit op het vlak van onderzoek, advisering en voorlichting. De ecologen van Silvavir werken nauw samen met de Zoogdiervereniging binnen verscheidene projecten.

Website: www.zoogdiervereniging.nl

Wageningen Universiteit en Onderzoekscentrum 

De ecologen van Silvavir werken nauw samen met onderzoekers van de Wageningen Universiteit op het vlak van ecologisch onderzoek, met name binnen het Wildcamera tuintellingproject.

Website: www.wur.nl

Kim de Been

Kim de Been werkt in marketing en communicatie. In haar vrije tijd gaat ze maar al te graag de natuur in en fotografeert ze allerlei diersoorten, met als resultaat een mooie en uitgebreide fotocollectie. We zijn Kim dankbaar dat we een aantal van deze prachtfoto’s mochten gebruiken voor op onze website. Meer van Kim’s foto’s zijn te vinden op haar Instagram account @kim.debeen.