0570-244037 info@silvavir.com

Een camera van Stealth die ontwikkeld is om video’s te maken met een hoge resolutie, de naam zegt het al: 4K Ultra HD, dit moet veelbelovend zijn. Aan ons om dit eens goed onder de loep te nemen.

De Stealth Cam 4K-camera is een erg stevige camera die spatwater dicht is. Aan de achterzijde van de camera zit een rail waarmee de camera aan een boom of paal bevestigd kan worden. Dit kan met een trekband die bij de camera geleverd wordt of een boomvork (die los gekocht kan worden). De camera is ook op een statief te plaatsen, bijvoorbeeld op een veilige plek waar geen diefstal mogelijk is zoals een schuur of zolder. Diefstal is te voorkomen door een (Python)slot door de achterkant te halen.

De binnenzijde van de camera, waar het menuscherm en de knopjes zitten, is afsluitbaar met een brede klep met een robuuste sluiting. Achter het klepje zitten het; menuscherm, aan/uitknop, navigatiepijljtes, een menu- en enterknop. In de batterijlade kunnen 12 AA-batterijen geplaatst worden die makkelijk vervangbaar zijn. De klep kan worden afgesloten met een Pythonkabel of een hangslot die door 2 gaten wordt gehaald. Bij deze camera wordt dan ook de toegang naar de batterijen en de SD-kaart beveiligd.

De beeldkwaliteit is matig ten opzichte van wat de verpakking zegt. Ultra HD en 4K zouden zeer scherp beeld moeten betekenen maar dit valt na het testen tegen. De Stealth DS4K Ultimate Ultra HD is een camera die voor professioneel en hobbymatig gebruik geschikt is. Zowel de beelden die overdag gemaakt worden, als de beelden die s’nachts worden gemaakt, zijn goed te analyseren en geschikt voor rapportages. De beeldkwaliteit is echter niet al te hoog.

Stealth Cam DS4K Ultimate Ultra HD: Eindscore 6.7 Adviesprijs €345.00

Pluspunten Minpunten
–  Zeer robuuste camera waarbij de klep af is
te sluiten met een Pythonslot
Geen Ultra HD of 4K kwaliteit
Batterijlade zeer makkelijk uitneembaar Klein menuscherm
Geen zichtbare infraroodflits Menu alleen in Engels

Testbeelden Hieronder vind je een video en foto’s. Er staan meer van onze originele test- en praktijkbeelden op: https://silvavir.stackstorage.com/s/SmItintLJ7AldsVo

Voorbeeldvideo:

 

Testbeelden resp. 5, 10, 15 en 20 meter.

Beoordeling op vijf punten

Iedere wildcamera wordt objectief en op gestandaardiseerde wijze getest. Allereerst in een testopstelling en een praktijkopstelling waarna de camera puntsgewijs beoordeeld wordt door één van onze collega’s. De onderstaande kopjes klappen uit met meer informatie.

1. Bouwkwaliteit. Score 7.5
 • Behuizing

De behuizing van de camera is zeer stevig. Deze kan tegen een stootje en zal niet snel kapot gaan. Het menuscherm en de bedieningsknopjes zitten achter een sterke klep. Deze is af te sluiten met een (Python)slot. In de slede zijn 12 AA-batterijen te plaatsen die zeer makkelijk uitneembaar is, hierdoor is het simpel om batterijen te vervangen.

 • Gebruiksvriendelijkheid

Het menu is in te stellen op een klein scherm, in het Engels.

 • Ophangmechanisme

De camera is voorzien van een ophangsysteem waar een trekband doorheen gehaald kan worden. Daarmee is de camera te bevestigen aan bijvoorbeeld een boom of paal. Met behulp van een Pythonslot kan deze beveiligd worden tegen diefstal. De camera is ook te bevestigen op een boomvork of statief.

 • Diefstalpreventie

De camera heeft een uitsparing voor een (python)slot dat ook de klep kan afsluiten zodat de batterijen en SD-kaart niet gestolen kunnen worden.

2. PIR bewegingssensor en IR flits. Score 6.3
 • Belichting en zichtbaarheid

De flits heeft een breed bereik en belicht zeer goed.  Het bereik van de flits is bij 20 meter zeer goed.

 • Detectieafstand

In de testopstelling werd de PIR bewegingssensor op een afstand van 5, 10, 15 en 20 meter geactiveerd door een van recht naar links wandelend persoon. De afstand van 20 meter werd tijdens deze test met gemak behaald. Hierbij is de achtergrond redelijk scherp, de testpersoon is bewegend en is niet scherp vastgelegd.

 • Reactiesnelheid en hersteltijd

De camera heeft volgens de verpakking een zeer korte reactietijd (0,2). Met de optie PhotoBurst kan er ingesteld worden dat er direct na de trigger 1 tot 9 foto’s gemaakt worden. De hersteltijd van de Photoburst kan ingesteld worden van 1 tot 9 seconden. De hersteltijd bij video is 1-180 seconde, dit is handmatig in te stellen

Met een PhotoBurst is in te stellen hoeveel foto’s er direct gemaakt wordt, de max is hierbij 9 foto’s die direct na de trigger gemaakt worden. De hersteltijd is 1 seconde na het maken van foto’s, dit is nog in te stellen naar 9 seconden. De hersteltijd bij video is 1-180 seconde, handmatig in te stellen.

3. Voeding. Score 8.2
 •  Batterijen

Aantal: 12x AA batterijen. Type: Lithium of Alkaline. De camera is geschikt voor zowel Alkaline- als herlaadbare batterijen, dit is aan te geven in de software van de camera. Wij hebben de testbeelden van dit model camera zonder problemen gemaakt met NiMh batterijen.

 • Levensduur

Bij de instelling dat er alleen foto’s vastgelegd worden schrijft Trailcampro voor dat deze meer dan 27 maanden mee zal moeten gaan.

 • Externe voeding

De camera is standaard uitgevoerd met een plug voor het aansluiten van externe voeding. Deze plug is relatief standaard.

4. Opties en aanvullende mogelijkheden. Score 7.2
 • Foto en/of video (Hybride)

Foto’s, video’s ondersteund. Hybride is niet mogelijk. Het aantal foto’s per trigger kan worden ingesteld op 1 tot 9, dit is handmatig instelbaar. Videolengte kan ingesteld worden op 10-180 seconde.

 • Time lapse

Deze camera heeft een time lapse functie hierbij is er in te stellen hoeveel tijd er tussen foto’s zit en welke tijd deze actief moet zijn. Dit is handig als je bijvoorbeeld langs een wandelpad opnames maakt en alleen ’s nachts beelden wil maken.

 • Timerfunctie

De timerfunctie geeft de mogelijkheid om de camera zo in te stellen dat deze alleen wordt getriggerd binnen een bepaalde tijd range.

 • Overige mogelijkheden (wireless / wifi / bluetooth, etc.)

Geen overige bijzonderheden.

 • Custom opties

Sommige wildcamera’s hebben externe opties en mogelijkheden. Anderen kunnen zelfs geheel op maat gemodificeerd worden door de fabrikant. Denk bijvoorbeeld aan het inbouwen van externe aansluitingen en de beschikbaarheid van externe bewegingssensoren of zonnepanelen. Voor zover bekend zijn er voor dit type camera geen optionele aanvullende opties beschikbaar.

5. Beeldkwaliteit. Score 5.5
 • Test foto’s en praktijk video’s

Hieronder vind je een video maar hier staan veel meer van onze originele test- en praktijkbeelden op: https://silvavir.stackstorage.com/s/SmItintLJ7AldsVo

 • Belichting en bereik flitser

De belichting is goed en kan een grote range belichten. De belichting is goed gebalanceerd en het bereik is 20 meter.

 • Korreligheid en resolutie

De korreligheid valt niet positief op. Bij de testbeelden is de hoogst haalbare resolutie gebruikt en deze geeft geen scherpe foto’s. Zowel van dichtbij als van ver af.

De flitser zorgt er voor dat de beeldkwaliteit nog nét een voldoende scoort. De kwaliteit van de foto’s is laag.

Wildcamera reviews door Silvavir
In samenwerking met Wildlife Monitoring Solutions voeren wij gestandaardiseerde en objectieve reviews van wildcamera’s uit. We doen dit om meer inzicht te geven in de verschillen en overeenkomsten tussen de merken en modellen op de markt, en om mensen een handreiking te bieden bij het kiezen van de juiste wildcamera voor de toepassing die zij voor ogen hebben. Wil je meer weten over hoe onze reviews precies tot stand komen en hoe onze testopstellingen er uit zien? Kijk dan hier.

Zie ook

Het is leuk als je dit bericht deelt!