0570-244037 info@silvavir.com

De Snyper Commander is een wildcamera die is ontwikkeld om een connectie tussen wildcamera en smartphone te realiseren. Hiervoor is de camera voorzien van twee flinke antennes die beelden op gewenst tijdstip delen via e-mail of sms. Hiervoor is een app te installeren op een mobiele telefoon en kan de gebruiker van de camera kiezen tussen foto of video. Door het gebruik van een prepaid simkaart zijn daar kosen aan verbonden. Deze wireless functie is leuk om gebruik van te maken als je nieuwsgierig bent aangelegd. Hiervoor moet de camera goed ingesteld worden, dit is met het Nederlandse menu eenvoudig te doen. De bijgeleverde handleiding loodst je door de stappen heen om de camera goed in te stellen.

Het is mogelijk om video’s en foto’s te versturen naar mail of telefoon. De frequentie en hoeveelheid hiervan is instelbaar zodat er niet veel data verstuurd hoeft te worden, dit kan namelijk veel data zijn die erg prijzig wordt. Zo kost het versturen van een foto 1 cent en een filmpje al gauw zo’n 90 cent. De beelden die tijdens de test verstuurd werden kwam ‘s nachts binnen. Buiten de wireless functie functioneert de camera zoals elke andere wildcamera en zal, als er bijvoorbeeld geen tegoed meer op de simkaart zit, gewoon doorgaan met filmen/foto’s maken.

De camera heeft een sterke buitenkant die tegen spatwater kan. De achterzijde is voorzien van een rail waar een trekband doorheen gehaald kan worden waardoor de camera op te hangen is aan een boom of ander object. Deze trekband wordt bij de camera geleverd. Een boomvork is ook te gebruiken maar deze dient apart gekocht te worden, een statief is ook een optie. De camera is ook tegen diefstal te beveiligen, dit kan middels een Pythonslot die bijvoorbeeld aan een boom gezekerd wordt.

In de camera zit een LCD-scherm die te bedienen is met navigatieknoppen. Deze is goed afsluitbaar middels een stevige klep, het vergrendelen hiervan met een hangslot is niet mogelijk. Naast het scherm zit de batterijenbank. Hier zijn 12 batterijen in te plaatsen, 6 is ook mogelijk om te camera te laten functioneren maar zorgt vanzelfsprekend voor een kortere levensduur. Het voordeel van het LCD-scherm is dat er te plaatse gekeken kan worden of er waarnemingen zijn gedaan. Dit scherm is van goede kwaliteit om dat te zien. Ook kan gekeken worden of de camera goed geplaatst is. Dus eerst de camera ophangen om vervolgens een foto te schieten van eventuele lokstof. Hierna kan worden gecontroleerd of de camera goed hangt. Ook kan ter plaatse een SD-kaart verwisseld worden zonder de camera te hoeven verwijderen.

De beeldkwaliteit is redelijk. De beelden die overdag én ‘s nachts gemaakt zijn kunnen goed geanalyseerd worden en zijn bruikbaar bij rapportages. Naarmate de afstand groter wordt neemt de kwaliteit af. De mogelijkheid om de instellingen Nederlandstalig te zetten zijn erg gebruiksvriendelijk.

Snyper Commander 4G Wireless: Eindscore 6.5 Adviesprijs €399.00

Pluspunten Minpunten
– De beelden zijn op afstand uit te lezen met de wireless functie – Door de antennes is de camera opvallender als deze geplaatst is
– Er is een groot en duidelijk lcd-scherm op de camera aanwezig voor de instellingen en het bekijken van het beeldmateriaal – Kwaliteit van beelden is niet hoog
– Het menu in ook in het Nederlands in te stellen
– IR en flitsbereik is instelbaar
– Te configureren met mobiel nummer en e-mail

Testbeelden
Hieronder vind je een video en een aantal foto’s. Voor meer van onze originele test- en praktijkbeelden, zie: https://silvavir.stackstorage.com/s/FxyJz6yAFHggWdku

Voorbeeldvideo:

Beoordeling op vijf punten

Iedere wildcamera wordt objectief en op gestandaardiseerde wijze getest. Allereerst in een testopstelling en een praktijkopstelling waarna de camera puntsgewijs beoordeeld wordt door één van onze collega’s. De onderstaande kopjes klappen uit met meer informatie.

1. Bouwkwaliteit. Score 6.6
 • Behuizing

De camera is voorzien van een stevige behuizing en kan zeker tegen een stoot. De camera is open te klappen met een klep welke goed sluit. Achter deze klep zit een LCD-scherm met bedieningsknoppen waar mee je ter plaatse instellingen kunt doen. Ook zit er achter de klep een batterijenbank waar 12 batterijen te plaatsen zijn.

 • Gebruiksvriendelijkheid

Een gebruiksvriendelijk menu die in het Nederlands gevoerd kan worden. Ook de instellingen voor het 4G-gebruik zijn in een eenvoudig menu verwerkt waarbij je in het veld kunt switchen tussen foto’s of video’s die naar een telefoon of mailadres gestuurd kunnen worden.

 • Ophangmechanisme

De camera is op te hangen met een trekband en een boomvork. Deze zijn te bevestigen aan de achterzijde. De camera heeft (in tegenstelling tot andere camera’s) twee schroefdraden om een boomvork te bevestigen, aan de onderkant en achterzijde. Als de camera op een van deze manieren bevestigd is, kan door middel van een pythonslot verankerd worden.

 • Diefstalpreventie

De camera heeft een uitsparing voor een (python)slot.

 • Ingebouwde viewer

De camera is voorzien van een 2 inch kleurenscherm. Deze is zeer helder en leesbaar.

2. PIR bewegingssensor en IR flits. Score 5.3
 • Belichting en zichtbaarheid

Er is geen flits zichtbaar bij een opname, erg bruikbaar om de camera onopvallend te gebruiken. De flits heeft geen groot bereik, hierdoor scoort de camera laag op dit vlak.

 • Detectieafstand

In de testopstelling werd de PIR bewegingssensor op een afstand van 5, 10 en 15 meter geactiveerd door een van rechts naar links wandelend persoon. De afstand tot 15 meter werd tijdens deze test behaald. Hierbij is de achtergrond niet scherp en is de testpersoon  bewegend en niet scherp vast gelegd.

 • Reactiesnelheid en hersteltijd

De camera heeft een korte reactietijd (0,4 sec), hersteltijd is in te stellen bij het maken van foto’s en video’s. De snelst instelbare hersteltijd is 0.35 sec. Bij de testfoto’s is te zien dat tijd tussen de genomen foto’s groot is omdat de persoon maar enkele malen te zien is in tegenstelling tot andere camera’s.

 • Detectiehoek en beeldhoek

Er zijn twee modellen verkrijgbaar met een verschillende lens, deze camera is voorzien van een 52 graden lens. De andere camera heeft 100 graden lens, deze heeft een bredere view en zal bijvoorbeeld passerende dieren sneller en langer vastleggen.

3. Voeding. Score 7.5
 •  Batterijen

Aantal: 12x AA batterijen. Type: Nimh, Lithium of Alkaline. De camera is geschikt voor zowel Alkaline- als herlaadbare batterijen, dit is aan te geven in de software van de camera. Bij de test is gebruik gemaakt van Nimh batterijen. De batterijen zijn per zes in de batterijbank te plaatsen, hierdoor is het mogelijk om de camera ook op zes batterijen te laten draaien.

 • Levensduur

Bij het nemen van foto’s of video’s geeft de handleiding aan dat de camera met 16 batterijen een levensduur heeft van 8 maanden. Dit is inclusief het versturen naar e-mail of telefoon.

Externe voeding

 • Bij deze camera is het mogelijk om een externe voeding te gebruiken, dit kan een zonnepaneel zijn of een adapter die de camera constant van stroom voorziet. Bruikbaar als deze als beveiligingscamera in gebruik is.
4. Opties en aanvullende mogelijkheden. Score 7.5
 • Foto en/of video (Hybride)

Foto’s, video’s ondersteund. Hybride is niet mogelijk. Het aantal foto’s per trigger kan worden ingesteld op 1 tot 5, dit is handmatig instelbaar. Videolengte kan ingesteld worden op 5 tot 59 seconde.

 • Time lapse

Deze camera heeft een time lapse functie.

 • Timerfunctie

De timerfunctie geeft de mogelijkheid om de camera zo in te stellen dat deze alleen wordt getriggerd binnen een bepaalde tijd range.

 • Overige mogelijkheden (wireless / wifi / bluetooth, etc.)

Bij de camera is het mogelijk om de foto’s en/of video’s naar een extern apparaat te sturen. Hierbij wordt er een simkaart in de camera geplaatst, prepaid met beltegoed of een abonnement is vereist. De data kan verstuurd worden naar een telefoonnummer (of meerdere) of een mailadres (of meerdere). Ook is het mogelijk om een app op een telefoon te installeren en deze te koppelen. Het is mogelijk om hiermee een rapport op te vragen. In dit rapport staat onder andere het batterijpercentage, aantal genomen foto’s en hoeveel ruimte de SD-kaart nog heeft.

Deze camera is aangesloten op het 4G internet. Dit houdt in dat hij snel foto’s en video’s kan delen in tegenstelling tot de 3G-versie van de camera

 • Custom opties

Sommige wildcamera’s hebben externe opties en mogelijkheden. Anderen kunnen zelfs geheel op maat gemodificeerd worden door de fabrikant. Voor zover bekend heeft de Snyper Commander 4G Wireless geen custom opties.

5. Beeldkwaliteit. Score 6.3
 •  Test foto’s en praktijk video’s

Hieronder vind je een video. Meer van onze originele test- en praktijkbeelden zien? zie: https://silvavir.stackstorage.com/s/FxyJz6yAFHggWdku

 • Belichting en bereik flitser

De belichting is matig, deze komt niet ver maar wel breed genoeg. De belichting is goed gebalanceerd en het bereik is 15 meter.

 • Korreligheid en resolutie

Kwaliteit van foto’s is matig, de korreligheid is hoog. Video’s hebben een betere kwaliteit. Zowel bij dag- als nachtopnames.

Wildcamera reviews door Silvavir
In samenwerking met Wildlife Monitoring Solutions voeren wij gestandaardiseerde en objectieve reviews van wildcamera’s uit. We doen dit om meer inzicht te geven in de verschillen en overeenkomsten tussen de merken en modellen op de markt, en om mensen een handreiking te bieden bij het kiezen van de juiste wildcamera voor de toepassing die zij voor ogen hebben. Wil je meer weten over hoe onze reviews precies tot stand komen en hoe onze testopstellingen er uit zien? Kijk dan hier.

Zie ook

Het is leuk als je dit bericht deelt!