0570-244037 info@silvavir.com

We krijgen regelmatig vragen over welk type camera ‘het beste is’. Daar kan ik je geen eenduidig antwoord op geven want dat hangt van veel dingen af. Hierover hebben we het veelvuldig in eerdere berichten gehad met allerlei tips en trucs. Wel horen we vaak over problemen die kunnen worden verholpen door onderhoud. Simpel.

Bij Silvavir hebben we doorlopend meer dan 50 camera’s in het veld staan. De kwaliteit van de zes verschillende typen de we gebruiken verschilt maar wat voor iedere camera gelijk is, is de noodzaak voor onderhoud. Vroeg of laat krijgt elke camera met vocht te maken. Of je camera nou per ongeluk onder water komt te staan in getijdegebied, langdurig in nat weer staat of onder hevig is aan snelle temperatuurswisselingen. Vocht in de binnenzijde van je camera kan voor allerlei operationele problemen zorgen en soms betekend het het einde van de camera. Vrijwel altijd is condens aan de binnenkant van de lens het eerste resultaat. En dat is nogal irritant.


Condens aan de binnenkant van de lens

Wat helpt tegen vocht zijn siliconenzakjes met vochtvreters. Maar deze zakjes helpen alleen als de camera goed sluit.  In de sluiting zit eigenlijk altijd een rubberen rand. Een soort pakking. Controleer daarom regelmatig of er zand en vuil in de rand zit en of de pakking niet is uitgedroogd. Als dat het geval is sluit de camera niet goed. Verwijder daarom het vuil met je longcapaciteit (of met perslucht) en vet de pakking jaarlijks in met vaseline. Zo blijft je camera droog!


Een vuile pakking zorgt ervoor dat de camera niet goed sluit.


Eens per jaar invetten met vaseline helpt de pakking soepel te houden.

Het is leuk als je dit bericht deelt!