0570-244037 info@silvavir.com
De Bushnell Core 24MP Low Glow is uitgekomen in 2019 en is samen met de Bushnell Core 24MP No Glow het basismodel van de nieuwe Core serie van Bushnell. Het enige verschil tussen de twee modellen zit hem in het flitsmechanisme. De Bushnell Core 24MP Low Glow is namelijk voorzien van een zichtbare infrarode flits; een zachte rode gloed. Dit merk je ook in het beeldmateriaal, aangezien de beelden net wat meer – en daarmee beter – belicht zijn.

De reactietijd en hersteltijd zijn erg snel en de belichting van de infrarood LEDs is goed uitgebalanceerd. Het beeldmateriaal is echter van matige kwaliteit (zowel ’s nachts als overdag). Ook is het jammer dat het model niet is gemaakt voor gebruik met oplaadbare batterijen.

Bushnell Core 24MP Low Glow: Eindscore 6,7
Adviesprijs: 209 euro

PLUSPUNTEN MINPUNTEN
– Zeer snelle detectie- en hersteltijd
– Goed uitgebalanceerde infrarood flits met een bereik van ten minste 20 meter.
– Degelijk sluitmechanisme.
– Handige batterijslede waarin batterijen eenvoudig te plaatsen zijn.
– Intuïtief menu.
– Externe voedingsaansluiting gebruikt heel specifieke connector en voltage. in principe alleen geschikt voor Bushnell Solar panel.
– De camera is niet gebouwd voor gebruik met oplaadbare (NiMH) batterijen.
– Zichtbare infrarode flits
– Matige beeldkwaliteit (zowel ’s nachts als overdag)

Testbeelden

Hieronder vind je twee video’s en een set aan foto’s. Meer van onze originele test- en praktijkbeelden vind je op: https://silvavir.stackstorage.com/s/Nwv7HN220xKcM7k

Beoordeling op vijf punten

Iedere wildcamera wordt objectief en op gestandaardiseerde wijze getest. Allereerst in een testopstelling en een praktijkopstelling waarna de camera puntsgewijs beoordeeld wordt door één van onze collega’s. De onderstaande kopjes klappen uit met meer informatie.

1. Bouwkwaliteit: score 6,4
 • Behuizing

De behuizing van de Bushnell Core 24MP Low Glow is net als de andere Core modellen van hard plastic gemaakt. Het voelt degelijk en robuust aan. Dit model heeft een egaal bruine behuizing. Het ontwerp van de camera is anders dan wat we van Bushnell gewend zijn, en komt sterk overeen met dat van Browning wildcamera’s. In tegenstelling tot eerdere modellen klapt niet de hele voorkant open, maar zit er een klepje op de onderste helft van de voorzijde. De 6x AA batterijen gaan in een speciale batterijslede, die d.m.v. een kliksysteem onderin de camera schuift.

 • Gebruiksvriendelijkheid

Het menu is zeer overzichtelijk en bediening met de vierpunts druktoetsen werkt intuïtief. De overige knoppen zijn overzichtelijk. De instellingen worden eenvoudig weergegeven op het heldere 1,5 inch zwart-wit scherm.

 • Ophangmechanisme

De camera heeft aan de achterzijde opstaande ronde randjes met ribbels bedoelt voor plaatsing aan een boom of paal. Handig om de camera stevig in positie te brengen maar niet flexibel. Er is een uitsparing voor zowel een Pythonslot als een kleine sjorband. Op de onderzijde bevindt zich een schroefdraad voor een statief.

 • Diefstalpreventie

Aan de achterzijde bevindt zich een uitsparing voor een Pythonslot. Voor extra bescherming tegen diefstal, zijn er behuizingen beschikbaar specifiek bedoelt voor de Core serie van Bushnell. Ook zijn er universele behuizingen beschikbaar van bijvoorbeeld Camlockbox.

 • Ingebouwde viewer

Niet aanwezig.

,

2. PIR bewegingssensor en IR flits. Score 8,1
 • Belichting en zichtbaarheid

De Bushnell Core 24MP Low Glow maakt, zoals de naam al zegt, een licht zichtbare infrarode flits bij het maken van foto’s en video’s. Hiermee zijn de beelden net wat meer belicht in vergelijking tot de Bushnell Core 24MP No Glow. Zodra het infrarode flitsmechanisme in werking wordt gesteld is er een rode gloed te zien. Uit de testopstelling blijkt dat de belichting van het infraroodlicht goed gebalanceerd is met een uitstekend bereik van ten minste 20 meter.

 • Detectieafstand

In de testopstelling werd de PIR bewegingssensor op een afstand van 5, 10, 15 en 20 meter op alle afstanden voldoende geactiveerd door een van recht naar links wandelend persoon. Ook de afstand waarop foto’s getriggerd worden in de test waarbij in het verlengde van camera wordt gelopen door de testpersoon laat zien dat ook daar de afstand van 20 meter gehaald wordt.

 • Reactiesnelheid en hersteltijd

Op de verpakking staat dat de Bushnell Core 24MP Low Glow een reactiesnelheid heeft van 0,3 seconde. Dat is erg snel! In onze gestandaardiseerde testopstelling heeft dit model camera 33 foto’s gemaakt. De test foto’s laten zien dat de test persoon dichtbij de buitenrand van de foto wordt geregistreerd, met name bij een kortere afstand (d.w.z. 5 en 10 meter). Dit geeft aan dat de bewegingssensor en reactiesnelheid erg goed zijn. Aanvullend is de Bushnell Core 24MP Low Glow voorzien van een snelle hersteltijd van 1 seconde.

 • Detectiehoek en beeldhoek

Op de verpakking of website van de fabrikant staat niets over de detectiehoek of beeldhoek. Uit de review van Trailcampro komt een detectiehoek van 41.5° en een beeldhoek van 45.0°. De hoekgraad van de sensor is daarmee smaller dan de hoekgraad van het gezichtsveld. Hiermee is het aannemelijker dat je een dier volledig op beeld krijgt. De camera biedt geen keuze wat betreft instelling van beeldhoek of lengte x breedte verhoudingen van beelden.

3. Voeding. Score 6,5
 • Batterijen

Aantal: 6x AA batterijen. Type: Lithium of Alkaline. Wat ons betreft een groot gemis dat dit model camera niet ontworpen is voor gebruik met oplaadbare NiMh batterijen. Camera’s die zijn gemaakt voor gebruik met lithium en/of Alkaline batterijen werken vaak wel met oplaadbare NiMh of NiZn batterijen. Het risico is echter dat de camera uitvalt bij piekspanning (nachtvideo). Ook waarschuwt de fabrikant meestal in de gebruikershandleiding dat er operationele problemen kunnen optreden. Wij hebben de testbeelden van dit model camera zonder problemen gemaakt met NiMh batterijen.

 • Levensduur

Als de camera iedere 24 uur 35 dag- en 35 nachtfoto’s zou maken dan is de levensduur van één set van 6 lithium baterijen 9,6 maanden. Als de camera iedere 24 uur 15 dag- en 15 nachtvideo’s (van 10 sec.) zou maken dan is de levensduur van één set van 6 lithium batterijen 2,2 maanden. Bron: Trailcampro

 • Externe voeding

De camera is standaard uitgevoerd met een plug voor het aansluiten van externe voeding. Een zonnepaneel is optioneel verkrijgbaar bij Bushnell. Een groot nadeel is dat het vrijwel onmogelijk is om een andere externe voedingsbron aan te sluiten op deze camera.

4. Opties en aanvullende mogelijkheden. Score 6,3
 • Foto en/of video (Hybride)

Foto’s, video’s en hybride worden allen ondersteund. Het aantal foto’s per trigger kan worden ingesteld op 1, 2, 3, 4 of maximaal 5. Videolengte kan op de seconde nauwkeurig worden ingesteld tussen de 5 en maximaal 60 seconden. Ook is er voor video de ‘dynamic’ optie, waarbij de video doorloopt (tot max. 2 minuten) zolang er beweging wordt geregistreerd. De interval kan op minimaal 1,0 seconden worden ingesteld voor zowel foto als video.

 • Time lapse

Zeer flexibele time lapse opties. Bushnell noemt dit ‘Field scan’. Er zijn maximaal twee periodes in te stellen waarbinnen de camera iedere 1-60/5-60 minuten een foto/video maakt. De tijden zijn tot de minuut in te stellen, voor een opname van slechts één minuut tot een volledige 24 uur per dag.

 • Timerfunctie

Niet aanwezig.

 • Overige mogelijkheden (wireless / wifi / bluetooth, etc.)

Geen overige bijzonderheden.

 • Custom opties

Sommige wildcamera’s hebben externe opties en mogelijkheden. Anderen kunnen zelfs geheel op maat gemodificeerd worden door de fabrikant. Denk bijvoorbeeld aan het inbouwen van externe aansluitingen en de beschikbaarheid van externe bewegingssensoren of zonnepanelen. Voor zover bekend zijn er voor dit type camera geen optionele aanvullende opties beschikbaar.

5. Beeldkwaliteit. Score 6,0
 • Test foto’s en praktijk video’s

Hieronder vind je twee video’s en een set aan foto’s. Meer van onze originele test- en praktijkbeelden vind je op: https://silvavir.stackstorage.com/s/Nwv7HN220xKcM7k

 • Belichting en bereik flitser

De belichting is goed gebalanceerd en het bereik is minstens 20 meter.

 • Korreligheid en resolutie

Het beeldmateriaal is zowel ’s nachts als overdag vrij korrelig (bij maximale resolutie), met name bij de foto’s. Foto’s en video’s zijn minder scherp, waardoor het soms lastig kan zijn om kleine zoogdieren te identificeren. De camera biedt de optie voor het instellen van verschillende resoluties. Voor foto’s is dat 3, 8 of maximaal 24 Mp en voor video is dat 640×360, 1280x720p, of 1920x1080p (op 30 of 60 frames/sec). Het nadeel is dat de foto’s op 24 Mp extreem groot van formaat zijn. Houdt er daarbij rekening mee dat je te maken hebt met de geëxtrapoleerde resolutie. Zie de originele beelden hier.

Wildcamera reviews door Silvavir

In samenwerking met Wildlife Monitoring Solutions voeren wij gestandaardiseerde en objectieve reviews van wildcamera’s uit. We doen dit om meer inzicht te geven in de verschillen en overeenkomsten tussen de merken en modellen op de markt, en om mensen een handreiking te bieden bij het kiezen van de juiste wildcamera voor de toepassing die zij voor ogen hebben.

Wil je meer weten over hoe onze reviews precies tot stand komen en hoe onze testopstellingen er uit zien? Kijk dan hier.

Zie ook

Het is leuk als je dit bericht deelt!