0570-244037 info@silvavir.com

De Browning 2020 Recon Force EDGE is het nieuwste model uit de Browning Recon Force serie. De camera heeft een instelbare detectie- en flitsbereik en een zichtbare infrarood flits. Het detectie- en flitsbereik is terug te brengen naar 18 meter. Ook de detectietijd is instelbaar (0,2s-0,7s) zodat de camera nog specifieker afgesteld kan worden. Deze camera heeft de zogenaamde Smart IR Video functionaliteit. Dit houdt in dat de camera blijft filmen zo lang er beweging voor de camera gedetecteerd wordt.

Deze eigenschappen zien wij ook terug bij de iets duurdere Browning Spec Ops Edge en samen met de uitstekende beeldkwaliteit vallen deze camera’s wat ons betreft onder de toppers van de wildcamera’s in het middensegment.

De camera heeft een degelijke, spatwaterdichte behuizing met camouflageprint. Aan de achterkant zit een metalen plaat gemonteerd met griprand en uitsparingen waar een trekband en een pythonslot doorheen kunnen. Hiermee kan de camera aan een boom of paal bevestigd worden. Aan de onderkant zit schroefdraad voor een boomvork of statief.

Aan de voorkant zit een klep waarachter zich de 2.0 inch kleurenviewer, sd kaart en de bedieningsknoppen bevinden.De sluiting van de klep is stevig en voelt degelijk aan. Jammer genoeg kan de klep niet beveiligd worden met een slot waardoor deze vrij toegankelijk is voor ongenode gasten. Met een knop kan de batterijslede ontgrendeld worden. Deze slede zit aan de onderzijde van de camera. Deze sluit d.m.v. een kliksysteem, dit kan in het begin enige oefening vergen. Na het terugduwen van de slede moet deze extra aangeduwd worden totdat men een ‘klik’ hoort. De levensduur van de batterijen is met ruim 20 maanden in fotostand uitstekend te noemen.

De Browning 2020 Recon Force EDGE heeft een beeldkwaliteit waar je blij van wordt. Zowel overdag als ’s nachts produceert de camera scherpe beelden. Enig nadeel is de hoorbare ‘klik’ wanneer de camera getriggerd wordt. We hebben in de praktijktest gemerkt dat dieren soms schrikken van dit geluid. Het gebruikersmenu is instelbaar in het Nederlands. Dat maakt de camera nog gebruiksvriendelijker. Kortom: een uitstekende camera voor zowel de hobbymatige als professionele gebruiker.

Browning 2020 Recon Force EDGE: Eindscore 7,1 Adviesprijs €219,95

PLUSPUNTEN MINPUNTEN
– 2,0 inch kleurenviewer
– Overzichtelijk gebruikersmenu welke in te stellen is naar Nederlands
– Uitstekende beeldkwaliteit foto’s en video’s
– Instelbaar detectiebereik- en tijd
– Instelbaar flitsbereik
– Het klepje kan niet beveiligd worden met een slot
– Hoorbare ‘klik’ wanneer de camera wordt getriggerd.

Testbeelden Hieronder vind je een aantal video’s en foto’s. Er staan meer van onze originele test- en praktijkbeelden op: https://silvavir.stackstorage.com/s/lpdmAY64V6aoGtD9

Voorbeeldvideo:

 

Beoordeling op vijf punten

Iedere wildcamera wordt objectief en op gestandaardiseerde wijze getest. Allereerst in een testopstelling en een praktijkopstelling waarna de camera puntsgewijs beoordeeld wordt door één van onze collega’s. De onderstaande kopjes klappen uit met meer informatie.


1. Bouwkwaliteit. Score 7,5

 • Behuizing

De behuizing van de camera is zeer stevig en voorzien van camouflageprint. De 2,0 inch kleurenviewer, sd kaartje en het bedieningspaneel zitten achter een klepje welke stevig afgesloten kan worden. Het klepje kan niet afgesloten worden met een slot waardoor deze toegankelijk blijft voor ongenode gasten. Tijdens het plaatsen van de camera kan de viewer gebruikt worden om de juiste positie te bepalen. In de batterijslede passen 8 AA-batterijen. Het terugplaatsen van de batterijslede vergt in het begin misschien wat handigheid doordat de slede een extra duwtje nodig heeft voordat het kliksysteem werkt.

 • Gebruiksvriendelijkheid

Het gebruikersmenu is in meerdere talen instelbaar waaronder in het Nederlands. Het is erg gebruiksvriendelijk en de 2,0 inch kleurenviewer is helder, goed leesbaar en goed bruikbaar voor het terugkijken van beelden.

 • Ophangmechanisme

Aan de achterkant van de camera zit een metalen plaat gemonteerd met griprand en uitsparingen voor een trekband en een pythonslot. Hiermee kan de camera aan een boom of paal bevestigd worden. Aan de onderkant zit schroefdraad voor een boomvork of statief.

 • Diefstalpreventie

De camera heeft een uitsparing voor een (python)slot. Helaas is de klep aan de voorkant niet te beveiligen met een slot. Hierdoor is de binnenkant vrij toegankelijk en kunnen ongenode gasten bijvoorbeeld het sd kaartje verwijderen.

 • Ingebouwde viewer

De camera is voorzien van een helder en duidelijk leesbare 2,0 inch kleurenviewer.


2. PIR bewegingssensor en IR flits. Score 7,0

 •  Belichting en zichtbaarheid

De camera heeft een zichtbare infrarood flits met een maximaal bereik van 37 meter. Dit bereik is instelbaar.

 • Detectieafstand

In de testopstelling werd de PIR bewegingssensor op een afstand van 5, 10, 15 en 20 meter geactiveerd door een van rechts naar links wandelend persoon. De afstand van 20 meter werd tijdens deze test met gemak behaald. Hierbij is de achtergrond zeer scherp, de testpersoon is bewegend en werd niet scherp vastgelegd.

 • Reactiesnelheid en hersteltijd

De camera heeft een zeer korte reactietijd (0,2-0,7sec). Deze reactietijd is handmatig instelbaar. Hierdoor zijn passerende dieren snel vast te leggen. De hersteltijd is 0,6 seconde bij het maken van foto’s, bij video is dit 0,7 seconde. De camera stond ingesteld op 2 foto’s per trigger (0,2 sec).

 • Detectiehoek en beeldhoek

De detectiehoek van de camera is 61 graden en de beeldhoek 36 graden.


3. Voeding. Score 7,2

 •  Batterijen

Aantal: 8x AA batterijen. Type: Lithium of Alkaline. De camera is niet geschikt voor herlaadbare batterijen. Wij hebben de testbeelden van dit model camera echter zonder problemen gemaakt met NiMh batterijen.

 • Levensduur

Wanneer de camera is ingesteld op het maken van alleen foto’s schrijft Trailcampro dat deze meer dan 20 maanden mee zal moeten gaan op lithium batterijen. In videomodus gaan de lithium batterijen ongeveer 2 maanden mee.

 • Externe voeding

De camera is standaard uitgevoerd met een plug voor het aansluiten van externe voeding (12V). Er is een externe voeding van Browning op aan te sluiten.


4. Opties en aanvullende mogelijkheden. Score 6.7

 • Foto en/of video (Hybride)

Foto’s en video’s ondersteund. Hybride is niet mogelijk. Het aantal foto’s per trigger kan worden ingesteld op 1-8 foto’s per trigger, dit is handmatig instelbaar. De videolengte kan ingesteld worden op 5-120 seconden. Deze camera heeft de zogenaamde Smart IR Video functionaliteit. Dit houdt in dat de camera blijft filmen zo lang er beweging voor de camera gedetecteerd wordt.

 • Time lapse

Deze camera heeft een time lapse functie met een foto interval van 1 foto per 5/10/20/30 of 60 seconden of per 1/2/5/10/30 of 60 minuten (alleen overdag van zonsopkomst tot zonsondergang).

 • Timerfunctie

De timerfunctie geeft de mogelijkheid om de camera zo in te stellen dat deze alleen wordt getriggerd binnen een bepaalde tijd range.

 • Overige mogelijkheden (wireless / wifi / bluetooth, etc.)

Geen overige bijzonderheden.

 • Custom opties

Sommige wildcamera’s hebben externe opties en mogelijkheden. Anderen kunnen zelfs geheel op maat gemodificeerd worden door de fabrikant. Denk bijvoorbeeld aan het inbouwen van externe aansluitingen en de beschikbaarheid van externe bewegingssensoren of zonnepanelen. Voor zover bekend zijn er voor dit type camera geen optionele aanvullende opties beschikbaar.


5. Beeldkwaliteit. Score 7.0

 •  Test foto’s en praktijk video’s

Hieronder vind je een video. Meer van onze originele test- en praktijkbeelden vind je op: https://silvavir.stackstorage.com/s/lpdmAY64V6aoGtD9

 • Belichting en bereik flitser

De belichting is goed gebalanceerd. Het flitsbereik is 40 meter en instelbaar.

 • Korreligheid en resolutie

De camera maakt zeer scherpe foto’s en video’s. Zowel bij dag als nachtopnames. De videokwaliteit (1080p FULL HD) is uitstekend. Bij de nachtopnames is er enige korreligheid te zien op de foto’s.

Wildcamera reviews door Silvavir

In samenwerking met Wildlife Monitoring Solutions voeren wij gestandaardiseerde en objectieve reviews van wildcamera’s uit. We doen dit om meer inzicht te geven in de verschillen en overeenkomsten tussen de merken en modellen op de markt, en om mensen een handreiking te bieden bij het kiezen van de juiste wildcamera voor de toepassing die zij voor ogen hebben. Wil je meer weten over hoe onze reviews precies tot stand komen en hoe onze testopstellingen er uit zien? Kijk dan hier.

Zie ook

Het is leuk als je dit bericht deelt!