0570-244037 info@silvavir.com

Ik test mijn nieuwe Reconyx XR6 in het gematigde regenwoud rondom ons kamp tijdens een wildernis zeekayak trip door Gwaii Haanas National Park, Brits Columbia, Canada.

Gedurende onze reis kampeerden we op verschillende plekken op het strand. Ondanks dat we elke dag poep van zwarte beren aantroffen in de directe omgeving van ons kampement lukte het me niet om de soort om camera vast te leggen. Sitka herten zijn in de late 19de eeuw geintroduceerd in de archipel en zonder concurrentie of predatie (er zijn geen poema’s op Haida Gwaaii) zijn hun aantallen sindsdien enorm gegroeid. Zo komen voor in zeer hoge dichtheden en gemakkelijk te zien en te vangen op een wildcamera.

Geintroduceerde soorten veroorzaken allerlei soorten problemen. Het graasgedrag van de Sitka herten brengt zeer enstige schade toe aan de vegetatiestructuren en diversiteit van het gematigde regenwoud. Als je verder wilt lezen over geintroduceerde soorten, hun problemen en beheer op Haida Gwaii, zie dan onderstaand document (in english):

– Introduced species management plan Haida Gwaii (pdf)

Het is leuk als je dit bericht deelt!