0570-244037 info@silvavir.com

Tijdens mijn nachtelijke avondrondes tijdens vleermuizenonderzoek kom ik regelmatig nachtelijke wezens tegen. Ik fiets van en naar veldwerklocaties op onregelmatige tijden en dat vergroot de kans enorm om ze tegen  het lijf te lopen. Kerkuil, bosuil, bunzing en bruine rat. Maar ook zeer regelmatig egel en steenmarter. Vaak zijn ze razend snel weg en lastig om goed te bekijken of te fotograferen. Maar deze jonge rakker liet zich niet storen door mijn aanwezigheid.

Hij ziet er een beetje afwezig uit en zijn verfomfaaide vacht doet me vermoeden dat er iets met zijn gezindheid aan de hand zou kunnen zijn. Hij liet zich zeker tien minuten filmen terwijl hij aan het foerageren was naar naaktslakken op een fietspad in de buurt van Deventer.

 
Het is leuk als je dit bericht deelt!