0570-244037 info@silvavir.com

Silvavir Ecologisch Advies test met enige regelmaat nieuwe apparatuur. Hierbij worden wij ondersteund door Wildlife Monitoring Solutions die ons voorziet van de laatste snufjes op het gebied van wildcamera’s.

De afgelopen periode hebben wij de Browning trail camera external battery pack kunnen testen. Deze externe energiebron geeft de mogelijkheid om een wildcamera (van Browning) langer in het veld te laten staan zonder de batterijen te hoeven vervangen. Dit is geen overbodige luxe voor de Browning strike Force Pro die wij in 2017 hebben aangeschaft, de camera kan slecht omgaan met NiMH batterijen en zeker bij koud weer lopen deze in de camera erg snel leeg. Met het gebruik van het externe batterijenpakket kan dit enigszins ondervangen worden door de ruimte voor 8 extra batterijen. Browning raadt aan om hun wegwerpbatterijen te gebruiken, wij gebruiken altijd oplaadbare NiMH batterijen, deze hebben minder kracht maar zijn hernieuwbaar.

De blisterverpakking bevat een batterypack met aansluitkabel en een bevestigingsband zoals ook bij de meeste browning camera’s wordt geleverd. De behuizing is mooi vormgegeven in herfstige camouflagekleuren.

De behuizing is voorzien van een energie-indicator waarmee men dus op afstand al kan zien of het tijd wordt voor het vervangen van de batterijen. Helaas geeft ook de externe batterypack bij 8 vol opgeladen NiMH betterijen weer dat het energieniveau ongeveer 50% is. Het was fijn geweest wanneer de batterypack kon worden ingesteld op oplaadbare accu’s.
De batterij-indicator is enkel verlicht wanneer het hiervoor bestemde knopje wordt ingedrukt, hier is duidelijk over nagedacht want een continu brandend lichtje trekt natuurlijk de aandacht van ongewenste gasten en werkt diefstal in de hand. Het is erg prettig dat de batterypack afzonderlijk van de camera kan hangen met voldoende snoer ertussen. Hierdoor kunnen lege batterijen worden verwisseld zonder dat men in het zicht van de camera komt waardoor de camera kan blijven doorlopen.

Al met al Kunnen we zeggen dat de batterypack de batterijduur van de camera met meer dan het dubbele kan verlengen. De batterypack heeft een strak, goed gecamoufleerd uiterlijk en handige energie indicator. Er is nagedacht over het gebruik en met een prijskaartje van rond de €30,- is dit een erg toegankelijke aanvulling op de Browning wildcamera’s. Het grote minpunt is dat de batterypack -en de camera maar slecht om kunnen gaan met oplaadbare NiMH batterijen. Dit zorgt ervoor dat men (vooral bij koud weer) ook met de batterypack tóch het energieniveau in de gaten moet blijven houden.

Het is leuk als je dit bericht deelt!