0570-244037 info@silvavir.com

We hebben de afgelopen maand ervaring opgedaan met de Strike Force Pro camera van Browning. Deze wildcamera wordt aangeboden voor circa €180 (inclusief BTW.) en heeft al veel lovende recensies mogen ontvangen.

De trigger-snelheid van deze camera is met een 0,3 seconden gemiddeld voor zijn prijsklasse en  kan worden ingesteld op een interval tussen de 1 seconde en 60 minuten.  Om de ruimte op je SD kaart óf batterijvermogen te besparen hoef je hier echter niet op te “bezuinigen”. De Browning Strike force Pro kan namelijk uit de voeten met een SDXC kaart van 512 Gb en wanneer er gebruik wordt gemaakt van 6 NiMH batterijen gaat de camera in fotostand ruim 11 maanden mee.
De camera beschikt over een PIR sensor (Passive Infra Red); deze registreert temperatuursveranderingen binnen het zichtveld en daarmee dus het bewegen van warmbloedige diersoorten. Er kan worden gekozen om bij bewegegings-detectie foto’s of video’s te maken. Foto’s hebben een resolutie van 4 tot 18 megapixel en video’s in een resolutie van 1296×720.
Daarnaast is het mogelijk om overdag timelapse foto’s op te nemen.

Er wordt gebruik gemaakt van een zichtbare infrarood flits. Volgens de specificaties zou de flits een bereik van ca 36 meter moeten hebben (120ft.) wij hebben echter ervaren dat de flits zo’n 7,5 tot 10 meter effectief is. Een stuk minder dus dan de beschrijving je doet geloven.
Echter, wanneer er een lokmiddel wordt gebruikt is dit in de meeste gevallen wel voldoende.

Ook wordt er gesteld dat de PIR-sensor een detectie-afstand heeft van ca 24 meter (80ft). Wij hebben gemerkt dat dit s’nachts erg beperkt is, bij een afstand van 15 meter moet er al behoorlijk veel beweging zijn voor dat de camera dit registreert. Grotere dieren worden natuurlijk op een grotere afstand gedetecteerd en de warmtedoorlatendheid van een wintervacht in vergelijking tot een zomervacht zal ook van invloed zijn, maar een persoon wordt pas bij 10m. afstand altijd opgemerkt.

Tot slot is de behuizing van de camera erg degelijk en uitgerust met een bevestigingsband om het plaatsen van de camera te vergemakkelijken. Het beeldscherm aan de voorzijde vergemakkelijkt de plaatsing en het richten van de camera, hoewel het scherm handiger geplaatst had kunnen worden. Wanneer men het wil gebruiken om de richting van de camera te bepalen, kijk je vaak naar je eigen gezicht omdat je voor de lens staat.

 

In het geheel zijn wij erg tevreden met de prestaties van deze compacte wildcamera. Hoewel de detectie afstand en de afstand van de IR-flits een stuk lager uitkomen dan Browning doet geloven, is de camera erg goed te gebruiken op kortere afstanden. De prijs/kwaliteitsverhouding is ongeëvenaard. Een aanrader voor iedereen die graag wil starten met  wildwaarnemingen maar zich altijd heeft laten tegenhouden door de prijs van een goede camera!   Links naar beoordelingen en vergelijkingssites: https://www.trailcampro.com/collections/browning-trail-cameras/products/browning-strike-force-hd-pro https://www.trailcampro.com/collections/trail-camera-reviews http://www.advancedhunter.com/browning-strike-force-hd-pro-review/ https://www.trailcameralab.com/browning-strike-force-review/ De Browning Strikeforce Pro is te koop bij: http://www.wildlifemonitoringsolutions.nl/  

 

Het is leuk als je dit bericht deelt!