0570-244037 info@silvavir.com

De Bushnell Core DS 30MP No Glow is uitgekomen in maart 2019 en is het paradepaardje van de nieuwe Core serie van Bushnell. Het is een camera met een dubbele lens van welke er één is geoptimaliseerd voor het maken van beelden overdag en één voor het maken van beelden in de nacht. En dat zie je terug in de kwaliteit van de gemaakte testbeelden; die zijn zeer goed. De reactietijd en hersteltijd zijn ongekend snel, de belichting van de infrarood LEDs is goed en de beeldkwaliteit is verbluffend. Jammer dat het model niet is gemaakt voor gebruik met oplaadbare batterijen en dat de ‘no glow’ toch zacht rood opgloeit tijdens de nachtopnamen. Verder is er weinig mis met deze topper. Met een prijs van 329 euro lijkt het een camera uit het middensegment, maar het heeft de kwaliteit in huis uit het hoge segment.

Edit 13-10-2019: vanwege een aanpassing in ons gestandaardiseerde ratingsysteem heeft de Bushnell Core DS 30MP No Glow 0,3 punt minder gekregen en is de score gewijzigd van een 7,9 naar een 7,6

Bushnell Core DS 30MP No Glow: Eindscore 7,2 Adviesprijs: 329 euro

PLUSPUNTEN MINPUNTEN
– Zeer snelle detectie- en hersteltijd
– Goed uitgebalanceerde infrarood flits met een bereik van ten minste 20 meter
– Ingebouwde viewer die ook te gebruiken is om de camera optimaal te richten
– Degelijk sluitmechanisme
– Handige batterijslede waarin batterijen eenvoudig te plaatsen zijn
– Intuïtief menu
– Externe voedingsaansluiting gebruikt heel specifieke connector en voltage. in principe alleen geschikt voor Bushnell Solar panel
– De camera is niet gebouwd voor gebruik met oplaadbare NiMh batterijen
– Geen echte No Glow
– Alleen een statiefaansluiting aan de onderzijde van de camera. Daarom niet compatibel met alle soorten bevestigingssteunen

Testbeelden Hieronder vind je een aantal video’s en foto’s. Er staan meer van onze originele test- en praktijkbeelden op: https://silvavir.stackstorage.com/s/MDgVSYlkqRPsmpO    

Beoordeling op vijf punten

Iedere wildcamera wordt objectief en op gestandaardiseerde wijze getest. Allereerst in een testopstelling en een praktijkopstelling waarna de camera puntsgewijs beoordeeld wordt door één van onze collega’s. De onderstaande kopjes klappen uit met meer informatie.

1. Bouwkwaliteit: score 8,0
 • Behuizing

De behuizing van de Bushnell Core DS 30MP No Glow is net als de andere Core modellen van hard plastic gemaakt. Het voelt degelijk en robuust aan. Dit model heeft een camouflage patroon aan de voorzijde. Het ontwerp van de camera is anders dan wat we van Bushnell gewend zijn, en komt sterk overeen met dat van Browning wildcamera’s. In tegenstelling tot eerdere modellen klapt niet de hele voorkant open, maar zit er een klepje op de onderste helft van de voorzijde. De 6x AA batterijen gaan in een speciale batterijslede, die d.m.v. een kliksysteem onderin de camera schuift.

 • Gebruiksvriendelijkheid

Het menu is zeer overzichtelijk en bediening met de vierpunts druktoetsen werkt intuïtief. De overige knoppen zijn overzichtelijk. Het kleurenscherm is helder en kan ook worden gebruikt om de juist beeldhoek te bepalen als de camera wordt uitgezet.

 • Ophangmechanisme

De camera heeft aan de achterzijde opstaande ronde randjes met ribbels bedoelt voor plaatsing aan een boom of paal. Handig om de camera stevig in positie te brengen maar niet flexibel. Er is een uitsparing voor zowel een Pythonslot als een kleine sjorband. Op de onderzijde bevindt zich een schroefdraad voor een statief.

 • Diefstalpreventie

Aan de achterzijde bevindt zich een uitsparing voor een Pythonslot. Bushnell heeft (nog) geen behuizingen uitgebracht voor de Core serie wildcamera’s. Wel zijn er universele behuizingen beschikbaar van bijvoorbeeld Camlockbox.

 • Ingebouwde viewer

Prima 1,5 inch kleurenscherm. Overzichtelijk menu. Handig voor het instellen van de kijkhoek bij het plaatsen. Het inzien van beelden op de geheugenkaart is mogelijk al was het even zoeken hoe.

 

2. PIR bewegingssensor en IR flits. Score 8,4
 • Belichting en zichtbaarheid

De Bushnell Core DS 30MP No Glow beweert, zoals de naam al zegt, ‘No Glow’ te zijn. Dit is niet het geval. Er is een lichte rode gloed te zien wanneer de camera beelden maakt waarbij de IR flitser in werking is. Uit de testopstelling blijkt dat de belichting van het infraroodlicht goed gebalanceerd is met een uitstekend bereik van ten minste 20 meter.

 • Detectieafstand

In de testopstelling werd de PIR bewegingssensor op een afstand van 5, 10, 15 en 20 meter op alle afstanden voldoende geactiveerd door een van recht naar links wandelend persoon. Ook de afstand waarop foto’s getriggerd worden in de test waarbij in het verlengde van camera wordt gelopen door de testpersoon laat zien dat ook daar de afstand van 20 meter gehaald wordt.

 • Reactiesnelheid en hersteltijd

Op de verpakking staat dat de Bushnell Core DS 30MP No Glow een reactiesnelheid heeft van 0,2 seconde en een hersteltijd heeft van 0,6 seconde.  Dat is razend snel! In onze gestandaardiseerde testopstelling heeft dit model camera 51 foto’s gemaakt. De test foto’s laten zien dat de test persoon zeer dichtbij de buitenrand van de foto wordt geregistreerd. Dat geldt voor zowel 5, 10, 15 en 20 meter afstand. Dit geeft aan dat de bewegingssensor en reactiesnelheid zeer goed is.

 • Detectiehoek en beeldhoek

Op de verpakking of website van de fabrikant staat niets over de detectiehoek of beeldhoek. De standaard testopstelling van ons levert een resultaat op wat in vergelijking met andere wildcamera’s iets smaller lijkt. Uit de review van Trailcampro komt een detectiehoek van 35.1° en een beeldhoek van 34.9°. De camera biedt geen keuze wat betreft instelling van beeldhoek of lengte x breedte verhoudingen van beelden.

 

3. Voeding. Score 6,5
 • Batterijen

Aantal: 6x AA batterijen. Type: Lithium of Alkaline. Wat ons betreft een groot gemis dat dit model camera niet ontworpen is voor gebruik met oplaadbare NiMh batterijen. Camera’s die zijn gemaakt voor gebruik met lithium en/of Alkaline batterijen werken vaak wel met oplaadbare NiMh of NiZn batterijen. Het risico is echter dat de camera uitvalt bij piekspanning (nachtvideo). Ook waarschuwt de fabrikant meestal in de gebruikershandleiding dat er operationele problemen kunnen optreden. Wij hebben de testbeelden van dit model camera zonder problemen gemaakt met NiMh batterijen.

 • Levensduur

Als de camera iedere 24 uur 35 dag- en 35 nachtfoto’s zou maken dan is de levensduur van een set van 6 lithium baterijen 12 maanden. Als de camera iedere 24 uur 15 dag- en 15 nachtvideo’s zou maken dan is de levensduur van een set van 6 lithium batterijen 2,1 maanden. Bron: Trailcampro

 • Externe voeding

De camera is standaard uitgevoerd met een plug voor het aansluiten van externe voeding. Een zonnepaneel is optioneel verkrijgbaar bij Bushnell. Een groot nadeel is dat het vrijwel onmogelijk is om een andere externe voedingsbron aan te sluiten op deze camera.

 

4. Opties en aanvullende mogelijkheden. Score 6,3
 • Foto en/of video (Hybride)

Foto’s, video’s en hybride worden allen ondersteund. Het aantal foto’s per trigger kan worden ingesteld op 1, 2, 3, 4 of maximaal 5. Videolengte kan op de seconde nauwkeurig worden ingesteld tussen de 5 en maximaal 60 seconden. Ook is er voor video de ‘dynamic’ optie waarbij de video doorloopt zolang er beweging wordt geregistreerd. De interval kan op minimaal 0,6 seconden worden ingesteld.

 • Time lapse (24 uur of alleen overdag?)

Zeer flexibele time lapse opties. Bushnell noemt dit ‘Field scan’. Er zijn maximaal twee periodes in te stellen waarbinnen de camera iedere 1-60 minuten een foto maakt.

 • Timerfunctie

Het kan nuttig zijn (met name voor beveiligingsdoeleinden) om een camera vooraf in te programmeren zodat er alleen op een bepaalde periode van de dag beelden worden gemaakt. Dit model camera is beperkt programmeerbeer. Het is in te stellen op ‘Day’, ‘Night’ of ‘24 hrs’.

 • Overige mogelijkheden (wireless / wifi / bluetooth, etc.)

Geen overige bijzonderheden

 • Custom opties

Sommige wildcamera’s hebben externe opties en mogelijkheden. Anderen kunnen zelfs geheel op maat gemodificeerd worden door de fabrikant. Denk bijvoorbeeld aan het inbouwen van externe aansluitingen en de beschikbaarheid van externe bewegingssensoren of zonnepanelen. Voor zover bekend zijn er voor dit type camera geen optionele aanvullende opties beschikbaar.

 

5. Beeldkwaliteit. Score 6,5
 • Test foto’s en praktijk video’s

Hieronder vind je twee video’s maar hier staan veel meer van onze originele test- en praktijkbeelden: https://silvavir.stackstorage.com/s/MDgVSYlkqRPsmpO    

 • Belichting en bereik flitser

De belichting is goed gebalanceerd en het bereik is minstens 20 meter

 • Korreligheid en resolutie

Zowel de foto- als videobeelden zijn scherp en goed van kleur. Optie voor het instellen van de camera op verschillende resoluties. Voor foto’s is dat 3, 8 of maximaal 30 Mp en voor video is dat 1280x720p, of 1920x1080p (op 30 of 60 frames/sec). Het nadeel is dat de foto’s op 30 Mp extreem groot van formaat zijn. Een grootte van 11 Mb of meer per foto is normaal. In vergelijking met de Bushnell Core DS 30MP Low Glow zijn de foto’s vrij korrelig.  Zie de originele beelden hier.

 

Wildcamera reviews door Silvavir In samenwerking met Wildlife Monitoring Solutions voeren wij gestandaardiseerde en objectieve reviews van wildcamera’s uit. We doen dit om meer inzicht te geven in de verschillen en overeenkomsten tussen de merken en modellen op de markt, en om mensen een handreiking te bieden bij het kiezen van de juiste wildcamera voor de toepassing die zij voor ogen hebben. Wil je meer weten over hoe onze reviews precies tot stand komen en hoe onze testopstellingen er uit zien? Kijk dan hier.   Zie ook

Het is leuk als je dit bericht deelt!