0570-244037 info@silvavir.com

Bouw-instructies Vleermuiskast VK01

door | jul 28, 2018 | Nieuws

Één van de mitigerende maatregelen die vaak voortvloeit uit een nader onderzoek naar verblijfplaatsen van vleermuizen, is het plaatsen van vleermuiskasten.

Vleermuiskasten worden op diverse websites aangeboden voor zowel particulieren als bedrijven. De adviseurs van Silvavir hebben een ruime ervaring met vleermuiskasten en lang niet alle kasten blijken even effectief. Dit ligt enerzijds aan de ophanglocatie en anderzijds aan de kast zelf.

Daarnaast is het voor een ondernemende doe-het-zelver of een kostenbewuste ondernemer erg lastig om goede bouwtekeningen van een vleermuiskast te vinden die stap voor stap uitlegt hoe de kast in elkaar zit, welke materialen het best te gebruiken en welke maten cruciaal zijn.

Daarom hebben de adviseurs van Silvavir een ontwerp opgesteld waarin duidelijk wordt uitgelegd hoe een degelijke vleermuiskast te bouwen is en welke maatvoering wordt gebruikt.

Het ontwerp is een variant op het veel gebruikte model “Boshamer” dat wordt geaccepteerd door gebouwbewonende vleermuizen en is tot stand gekomen in samenspraak met vleermuiskast experts.

Silvavir stelt de bouwtekening VK01 gratis beschikbaar voor iedereen die zelf een kast wil bouwen. (Bouwinstructies vleermuiskast VK01.pdf)

Daarnaast biedt Silvavir kant-en-klare vleermuiskasten volgens dit model aan. De kasten worden op een maatschappelijk verantwoorde manier geproduceerd in een lokale sociale werkplaats. Daar werken mensen met een beperking met veel plezier aan het in elkaar zetten van onze kasten.

Er is gekozen voor hoogwaardige materialen, zoals 18mm duurzaam verlijmd multiplex en roestvrijstalen scharnier, waardoor de kast zeer duurzaam is. De buitenzijde van de kast is behandeld met beits op waterbasis.

Uiteraard zijn wij flexibel in het aanpassen van deze opties naar uw wensen. Silvavir heeft standaard een aantal kasten op voorraad. Grotere aantallen kunnen op bestelling worden geleverd.

Deze kast is onderdeel van een lijn van door Silvavir ontworpen faunavoorzieningen. Wanneer u interesse hebt in onze kant-en-klare vleermuiskast of andere fauna voorzieningen kunt u contact opnemen met Sil Westra

sil.westra@silvavir.com Tel. 06 54376380

 

Het is leuk als je dit bericht deelt!