0570-244037 info@silvavir.com

Het goed beheren van een wildcameraproject is uitdagend, zeker wanneer er veel camera’s en veel mensen bij betrokken zijn. Agouti is een platform voor wildcamerabeelden wat door Wageningen Universiteit & Research is ontworpen om juist deze uitdagingen de baas te kunnen. Het biedt een volledige oplossing voor organisaties en individuen die onderzoek uitvoeren met wildcamera’s.

Silvavir ecologisch advies is gespecialiseerd in wildcameraonderzoek en sinds 2015 werken wij nauw samen met Wageningen University & Research en de Zoogdiervereniging om Agouti verder door te ontwikkelen en te verbeteren. Meerdere grote landelijke wildcameraprojecten beheren we in Agouti. Dat gaat om miljoenen beelden. Silvavir ecologisch advies geeft trainingen en workshops in het gebruik van Agouti en we krijgen regelmatig inhoudelijke vragen over gebruik van het systeem. Daarom hebben we hieronder een zo goed mogelijk overzicht gemaakt van wat Agouti voor jou kan betekenen.

Op de startpagina van Agouti staat een overzicht met informatie over gebruik van het systeem: https://www.agouti.eu

Silvavir ecologisch advies heeft in 2016 drie instructievideo’s gemaakt voor de meest voorkomende handelingen. Door deze video’s te bekijken krijg je een goed beeld welke mogelijkheden Agouti biedt.

1. Gebruik van Agouti begint met registratie op de website en het aanmaken van een account. Je kiest zelf een gebruikersnaam en wachtwoord waarna je toegang hebt tot het dashboard van Agouti. Het dashboard is echter nog leeg omdat je nog geen uitnodiging hebt ontvangen voor een project. Een project coördinator moet je daarvoor een link sturen waarmee je je kan aanmelden voor het betreffende project.

2. Via de upload functionaliteit kunnen beelden worden ingeladen en aan een specifieke locatie worden gehangen. Vanuit een overzichtskaart kunnen grote aantallen locaties overzichtelijk worden beheerd.

3. Op basis van metadata uit de geuploade beelden sorteert en clustert het systeem beelden zodat reeksen ontstaan van waarnemingen. Je hoeft dus niet elk beeld te voorzien van een label en dat werkt efficiënt.

Samenwerken
Met Agouti werk je samen in hetzelfde project, verwerk je gemakkelijk de beelden en verkrijg je gestandaardiseerde samenvattingen met resultaten. Het programma biedt een complete set aan functionaliteiten geschikt voor elk project en Agouti heeft een intuïtieve interface zodat iedereen er met minimale training mee aan de slag kan.

Toegankelijkheid
Agouti is toegankelijk voor iedereen. De kosten voor hosting en ontwikkeling worden gezamenlijk door gebruikers gedragen. Studenten en vrijwilligers kunnen Agouti vaak zonder kosten gebruiken, terwijl andere gebruikers naar rato bijdragen. Commerciële partijen dragen meer bij omdat zij tijd besparen door Agouti te gebruiken. Op deze manier verdelen we de kosten en is het platform voor iedereen bereikbaar.

Aan de slag met Agouti
Als je als vrijwilliger geïnteresseerd bent in het helpen met verwerken van beelden uit projecten van Silvavir ecologisch advies en/of de Zoogdiervereniging, stuur ons dan een e-mail.
Als je als commerciële partij geïnteresseerd bent in het gebruik van Agouti, en dat ben je als je werkt met wildcamera’s, stuur dan een mail naar Wageningen University & Research. Deze vind je helemaal onderaan de startpagina van Agouti https://www.agouti.eu/.

 

Het is leuk als je dit bericht deelt!