0570-244037 info@silvavir.com

Agouti: Het verwerken van wildcamera beelden

aug 10, 2018

Silvavir houdt zich veel bezig met wildcamera projecten. Het verwerken, opslaan en beheren van de vele duizenden foto’s en video’s werd daarmee al snel een uitdaging. Sinds 2015 is Silvavir betrokken bij de ontwikkeling van Agouti; een fotoverwerkingssysteem voor wildcamera gegevens. Het biedt een volledige oplossing voor het verwerken, opslaan en beheren van de vele wildcamera gegevens en maakt het bestuderen van wilde dieren een stuk efficiënter en gemakkelijker.

 

Agouti is een applicatie ontwikkeld door de Wageningen Universiteit (WUR) waar foto’s en filmpjes gemakkelijk kunnen worden geüpload en verwerkt. Het gaat als volgt:

 

  1. Je upload alle foto’s en voer daarbij de bijbehorende gegevens in.
    • Agouti importeert deze beelden vervolgens, leest datum, tijd en andere metadata direct van de beelden en groepeert deze vervolgens in reeksen die samen één fotoreeks (sequentie) vormen
  2. Vervolgens annoteer je de gecreëerde fotoreeksen.
    • De gegevens worden samengevat in grafieken en tabellen.
  3. Uiteindelijk kunnen de geannoteerde gegevens worden geëxporteerd voor verdere analyses.

De adviseurs van Silvavir maken voor al hun wildcamera projecten gebruik van Agouti. Daarnaast zijn ze, in samenwerking met de Wageningen Universiteit en Zoogdiervereniging, continu bezig met de verdere ontwikkeling van het fotoverwerkingssysteem.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via info@silvavir.com